1. Voordelen van VoIP
  Voordelen van VoIP

  Wilt u locatie onafhankelijk kunnen bellen en gebeld worden,
  ongeacht met welk toestel u belt?

 2. Werken bij DataVisual
  Werken bij DataVisual

  Ben je op zoek naar een uitdagende baan?
  Wellicht worden dit jouw toekomstige collega`s.

HST Groep

Willard Harbers, manager ICT & Projects bij HST Groep, deelt zijn ervaringen met DataVisual 

HST Groep biedt een breed aanbod van (inter)nationale logistieke disciplines in o.a. wegtransport, zeevaart, luchtvaart en warehousing. Middels deze logistieke oplossing maakt HST ‘one stop shopping‘ mogelijk. 


Migratie ICT-omgeving

DataVisual heeft onder anderen voor ons de complete migratie verzorgd. Alle servers zijn vervangen, waarbij we over zijn gegaan naar een SAN oplossing over twee locaties verspreid. De aanleiding voor de migratie is dat de voormalige ICT-omgeving verouderd was en we onder anderen performance problemen hadden met de terminal servers. Daar komt bij dat de ICT-omgeving waar we voorheen mee werkten niet geschikt was voor het groeiend aantal gebruikers met als gevolg capaciteitsproblemen. De ICT-omgeving was daarnaast ook niet schaalbaar om flexibel te kunnen zijn om ons aan te passen aan het aantal gebruikers en de programma`s waar we mee werken. Gezien het feit we de continuïteit willen behouden en onze bedrijfsprocessen afhankelijk zijn van een goed draaiende ICT-omgeving, hebben we uiteindelijk de knoop doorgehakt en besloten dat er een nieuwe ICT-omgeving moest komen.

Alle servers zijn bij de migratie gevirtualiseerd met VMWare. Het doel om de oplossing op twee locaties te hebben draaien is om ervoor te zorgen dat bij uitval van één locatie de andere locatie de ICT-omgeving overneemt. In het datacenter hebben we een Fail-over-Manager draaien die de controle hierover uitvoert. De oplossing zal, naast de risicospreiding, ons ondersteunen om het beheer centraal op afstand te kunnen uitvoeren. 

Ondersteuning complex beheer

DataVisual ondersteunt daarnaast bij het complexe beheer van de omgeving. Het dagelijkse beheer doen wij zelf, waarbij je kunt denken aan het gebruikersbeheer en de installatie van applicaties. Een bijkomend voordeel is dat we middels de ICT-omgeving zoals deze is ingericht ook in staat zijn om de ICT-omgeving effectiever in te richten. 


Terug naar overzicht

Copyright © 2019 | Algemene voorwaarden | Sitemap